pátek 12. dubna 2013

Flashnutí FinlessROM 1.7 do MK808B

V první řadě je potřeba si ujasnit jednu věc - číňani mají drsný smysl pro humor a proto prodávají pod označením MK808B tři výrobky (+ jeden pojmenovaný MK808). Může se tak stát, že po flashnutí špatného firmwaru vám v bazmeku přestane fungovat wifi a bt.

Takže první krok před flashováním bude rozborka krabičky a zjištění, co že to máme za verzi výrobku.
Jak na to naleznete zde:
MK808B clones, how to identify them.
Je tam i krátké video s rozebíráním, není na tom nic složitého.
Jak vidno, já jsem šťastným majitelem první verze nazývané "original" nebo "genuine".

Ok, to bysme měli, tak tedy krabičku složíme do původního stavu a dáme se do flashování.
Stáhněte si balík se vším potřebným (samozřejmě pro svou verzi emkáčka). Balík obsahuje i návod v angličtině.
1)Zkontrolujte si, že je vyplé USB ladění v nastavení pro vývojáře a odpojte všechno krom HDMI kabelu.

(Tady přeskočím lehkou varintu popsanou v anglickém návodu, protože podle některých komentářů na internetě tato funguje pouze pod Windows XP. Mně na sedmách nefungovala.)

2)Nyní budete potřebovat kancelářskou sponku, špendlík nebo jiný drát. Na straně přístrojku na které je HDMI konektor jsou i dvě malé dirky. V jedné je modrá LED dioda (pleonasmus warning!). V druhé je rsetovací tlačítko. To je nutné zamáčknout, držet a při držení připojit pomocí USB minipočítač k PC. Windows začnou hledat instalovat zařízení přičemž bimbnou. Teď už můžete uvolnit resetovací tlačítko.
Gratuluji právě jste se dostali do flashovacího módu.

3)Teďka bude potřeba nainstalovat ovladač. Otevřete si tedy Správce zařízení (naleznete ho v Ovládacích panelech). Měli byste vidět jedno nepojmenované zařízení se žlutým vykřičníkem. Klikněte na něj pravým tlačítkem myši a dejte Aktualizovat ovladač zařízení. V dalším kroku dejte vyhledat ovladač na disku a najděte umístění, kam jste již dříve rozbalili balík, který jste si stáhli těsně před bodem 1. Proklikejte se přes adresář drivers až k adresáři, který bude odpovídat vámi používaným Windows a dejte OK.

4)Z adresáře do kterého jste rozbalili již dříve zmíněný balík spusťte ROM Flash Tool.exe. Pokud jste doteď postupovali bez chybičky, měl by dole být nápis "Found RKAndroid Loader Rock Usb". Pokud ne, restartujte PC i bazmek a zkuste to znova.

5)Další krok v sobě obsahuje dva podkroky, které završí celé toto snažení. Mně se to samozřejmě podařilo zkonit, anžto jsem při tom odběhl pryč a vypnul se mi notebook. Naštěstí stačilo jen zopakovat bod 5 a bylo zase dobře.
Tak tedy - nyní v programu ROM Flash Tool.exe klikněte na Erase NAND (IDB) a vyčkejte pozitivní hlášky, že zařízení bylo promazáno OK.
Následně klikněte na Flash ROM, chvilku počkejte a pokud nenastane žádná neočekávaná chyba, tak jste právě flashli nový firmware. Pokud vám cokoli nebude jasné, pokud něco z návodu nebude odpovídat skutečnosti, či si snad zcihlujete emkáčko, není to moje chyba, nezajímá mě to a ani mi to nepište.

THE END




Žádné komentáře:

Okomentovat